ALBUK TV LIVE

Tensionet te Kryesia, Salianji: Ana e dukshme e dhunës së juntës, ne kërkojmë të drejtat që na garanton Kushtetuta

Deputeti Ervin Salianji, ka reaguar sërish për situatën e krijuar sot jashtë ambienteve të Kryesisë së Kuvendit. Në një reagim në rrjetet sociale, ai shprehet se “dhuna fizike që ushtrohet ndaj deputetëve për të mos i lejuar të hyjnë në vendet e tyre të punës, është ana e dukshme e dhunës së juntës”.

Sipas tij “dhuna dhe terrorizmi parlamentar qëndron tek moslejomi i ushtrimit të funksionit kushtetues për deputetët”.

“Ne kërkojmë hiç më shumë se të drejtat që na garanton kushtetua dhe qe janë baza minimale për të qënë demokraci funskionale!  Protesta jonë është për të ushtruar të drejtën e kontrollit parlamentar, për të pasur përfaqësim në komisionin e reformës zgjedhore dhe për të krijuar opozitës hapësirat që kushtetuta, rregullorja dhe ligji garanton!  Pretendimit se komisionet dublojnë punën e SPAK i është pergjigjur vetë drejtuesi i SPAK: “ në çdo rast hetimi penal është i pavarur”, drejtuesi i Prokurorisë Speciale i tha INA Media-s se “Prokuroria e Posaçme ka qenë dhe është e vëmendshme ndaj hetimeve të kryera nga komisionet parlamentare për ato vepra penale që janë në juridiksionin e saj” thotë Altin Dumani. Kërkesave të opozitës për më shumë hapësire, rilindja i është pergjigjur me ndalimin e hyrjen në ambjentet e parlamentit deputetëve opozitarë”, thekson ai.

The post Tensionet te Kryesia, Salianji: Ana e dukshme e dhunës së juntës, ne kërkojmë të drejtat që na garanton Kushtetuta appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *