ALBUK TV LIVE

Turqia bojkoton produktet izraelite 

Parlamenti i Turqisë ka vendosur të mbështesë bojkotimin e produkteve nga kompanitë izraelite të promovuara javën e kaluar nga shoqatat që përfaqësojnë shoqërinë civile turke dhe bashki të shumta. 

Ky bojkotim vendosi të protestojë kundër bombardimeve që kanë goditur popullsinë civile të Rripit të Gazës prej një muaji. Përveç disa kompanive izraelite në sektorët e ushqimit, higjienës dhe tekstilit, vendimi përfshin edhe produkte nga kompani amerikane që konsiderohen të afërta me Izraelin, mes tyre zinxhirët McDonalds dhe Starbucks. 

Qëndrimi i Ankarasë u bë i ditur nga kryetari i parlamentit, Numan Kurtulmus, i cili nënshkroi një deklaratë duke zyrtarizuar ndalimin e shitjes së produkteve izraelite në restorante, kafene dhe në të gjitha objektet tregtare të lidhura në një farë mënyre me legjislaturën e asamblesë turke. “Parlamenti ka vendosur të mbështesë këtë nismë, rezultat i shoqërisë civile dhe ndjeshmërisë së popullit.

The post Turqia bojkoton produktet izraelite  appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *