ALBUK TV LIVE

Marrëveshja për emigrantët, Ismail Kadare intervistë për “La Stampa”: Gjëra të vogla mes qeverive. Shqipëria me Italinë janë të bashkuara

Shkrimtari shquar shqiptar Ismail Kadare, pyetet për marrëveshjen e arritur së fundmi midis kryeministrit Edi Rama dhe homologes italiane, Georgia Meloni, thotë se i konsideron gjëra të vogla që ndodhi midis dy shteteve që janë të bashkuar tanimë.

“Këto janë gjëra të vogla që ndodhin mes qeverive, nuk më interesojnë ato protesta dhe lojëra pushteti. Siç thashë, Shqipëria dhe Italia janë tashmë të bashkuar: janë 500 mijë shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në Itali, shumë italianë janë shpërngulur në Shqipëri, ka martesa të përziera, kompani të mëdha janë krijuar këtu, fëmijët tanë kanë baballarë italianë. Ku qëndron problemi? Një marrëveshje?”, thotë midis të tjerash Kadare.

Pyetjes nëse është e drejtës ndalosh emigrantët jashtë Evropës, ai thotë: “Evropa është një lagje e bukur dhe të gjithë duan të vijnë këtu, kjo është normale. Njerëzit kanë lëvizur gjithmonë, që nga kohërat e lashta. Nuk e kuptoj askënd që nuk është dakord”.

The post Marrëveshja për emigrantët, Ismail Kadare intervistë për “La Stampa”: Gjëra të vogla mes qeverive. Shqipëria me Italinë janë të bashkuara appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *