ALBUK TV LIVE

Mbreti Charles është ylli i kopertinës së Big Issue me projektin ushqimor

Mbreti Charles do të jetë ylli i kopertinës së revistës Big Issue, e cila ndihmon të pastrehët, për të shënuar ditëlindjen e tij të 75-të javën e ardhshme.

Mbreti do të nxjerrë në pah Projektin e tij të Ushqimit të Kurorëzimit, që do të lançohet zyrtarisht në ditëlindjen e tij më 14 nëntor.

Ai synon të ndihmojë ata që kanë nevojë për ushqim, duke reduktuar në të njëjtën kohë ushqimin e tepërt që hidhet.

“Nevoja për ushqim është një problem po aq real dhe urgjent sa edhe mbetjet e ushqimit,” do të thotë Mbreti Charles në Big Issue.

Duke theksuar idenë e një monarkie të shërbimit publik, projekti i ushqimit do të jetë një temë e madhe e festimeve të ditëlindjes së Mbretit.

Ai dëshiron të trajtojë problemin në rritje të atyre që nuk mund të përballojnë ushqimin, në të njëjtën kohë me trajtimin e mbeturinave të përhapura të ushqimit krejtësisht të mirë.

“Nëse mund të gjendej një mënyrë për të kapërcyer hendekun midis tyre, atëherë do të trajtonte dy probleme në një”, thotë Mbreti për Big Issue, në një botim që do të publikohet të hënën.

“Shpresa ime e madhe që ky Projekt i Ushqimit të Kurorëzimit do të gjejë mënyra praktike për ta bërë këtë – të shpëtojë më shumë ushqim të tepërt dhe t’ua shpërndajë atyre që kanë më shumë nevojë.”

Projekti thotë se janë 14 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar që përballen me pasiguri ushqimore, me bankat e ushqimit që paralajmërojnë për rritjen e kërkesës.

Organizata bamirëse Trussell Trust tha këtë javë se 1.5 milionë pako ushqimore urgjente iu dhanë njerëzve nga bankat e saj ushqimore midis prillit dhe shtatorit 2023, një rritje prej 16% krahasuar me vitin e kaluar. Pothuajse dy të tretat e tyre ishin për familjet me fëmijë.

Por krahas kësaj nevoje në rritje, miliona ton ushqime hidhen të papërdorura, kështu që projekti synon të bashkojë supermarketet, fermerët dhe shpërndarësit për të kursyer më shumë nga ushqimi që përndryshe mund të hidhej.

Tashmë janë 8,500 organizata bamirëse lokale që përpiqen të ndajnë ushqimin e tepërt dhe Projekti i Ushqimit Coronation dëshiron të krijojë qendra rajonale të shpërndarjes për ta bërë këtë një rrjet më efektiv.

Titulli i imazhit,Bankat e ushqimit kanë raportuar rritje të kërkesës për ndihmë

Baronesha Louise Casey, bashkë-kryetare e projektit, thotë: “Shumë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar jetojnë në varfëri dhe janë të uritur. Në të njëjtën kohë, ne po harxhojmë shumë ushqim në ferma, në prodhim dhe në të gjithë industrinë ushqimore. “

Mbreti do të jetë 75 vjeç të martën e ardhshme dhe të hënën ai do të ndajë një festë në Highgrove në Gloucestershire me njerëz ose organizata të tjera që janë 75 vjeç këtë vit.

Në ditën e ditëlindjes së tij, Mbreti po pret një pritje për infermierët dhe mamitë si pjesë e festimeve të 75-vjetorit të NHS.

Royal Mint ka prodhuar një monedhë përkujtimore për të shënuar ditëlindjen, e cila për herë të parë përdor argjendin e ricikluar nga filmat me rreze X mjekësore dhe industriale.

Me Mbretin tani në vitin e dytë të mbretërimit të tij, emrat e organizatave të tij bamirëse po ndryshojnë gjithashtu – të tilla si Trusti i Princit duke u bërë Trust i Mbretit dhe Fondacioni i Princit duke u bërë Fondacioni i Mbretit.

The post Mbreti Charles është ylli i kopertinës së Big Issue me projektin ushqimor appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *