ALBUK TV LIVE

Protesta e madhe pro-palestineze po zhvillohet në Londër

Përmbledhje

Protestuesit pro-palestinezë që bëjnë thirrje për një armëpushim në Gaza janë nisur nga Hyde Park në Londër – tubimi më i madh që nga fillimi i konfliktit midis Hamasit dhe Izraelit.

Qindra mijëra njerëz pritet të marrin pjesë në marshimin, i cili përkon me Ditën e Armëpushimit

Policia Met thotë se oficerët u përballën me agresion nga disa kundër-protestues pranë memorialit të luftës Cenotaph në Whitehall më parë

Mes kundër-protestuesve, janë bërë dy arrestime, thotë Met, duke përfshirë edhe për sulmin ndaj një oficeri policie

Qindra u mblodhën në Cenotaph për të mbajtur dy minuta heshtje në orën 11:00 – duke përkujtuar të vdekurit e luftës në Mbretërinë e Bashkuar

Rreth 2,000 oficerë janë vendosur në të gjithë kryeqytetin, pasi Met paralajmëron se policimi i situatës mund të jetë sfiduese

Çfarë ka ndodhur deri tani?

Nëse sapo po na bashkoheni, marshimi pro-palestinez nëpër Londrën qendrore është tani në rrjedhë të plotë, ndërsa kundërprotestat kanë shpërthyer gjithashtu në të gjithë kryeqytetin.

Ja një vështrim në zhvillimet kryesore:

Mijëra njerëz kanë nisur të marshojnë nga Park Lane pranë Hyde Park, duke bërë thirrje për një armëpushim në Gaza.

Protesta përkon me Ditën e Armëpushimit dhe më parë u mbajt dy minuta heshtje në Cenotaph të Londrës – policia tha se ajo u respektua “me respekt”

Kjo ndodhi pavarësisht se oficerët u përballën me “agresion” nga kundërprotestuesit në Whitehall

Kundër-protestuesit në Chinatown hodhën raketa dhe shishe ndaj oficerëve që u përpoqën të angazhoheshin me ta

Një person u arrestua nën dyshimin për posedim të një thike dhe një tjetër për posedim të një shkop

Oficerët arrestuan gjithashtu një “grup të madh” kundër-protestues në Bridge Street, pak poshtë nga Ura Westminster

Oficerët thonë se po gjurmojnë “grupe të ndryshme” që largohen nga Whitehall drejt pjesëve të tjera të Londrës qendrore

Marshi pro-palestinez do të shkojë në ambasadën e SHBA në Vauxhall, në jug të Thames – Met thotë se nuk ka pasur “asnjë incident” në lidhje me këtë deri më tani

Gjërat po ecin me shpejtësi në qendër të Londrës

The post Protesta e madhe pro-palestineze po zhvillohet në Londër appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *