ALBUK TV LIVE

Thyerja e Shengenit: Harta që zbulon se si njëmbëdhjetë vende – nga Franca në Sllovaki, Suedia në Gjermani – po rebelohen kundër lëvizjes së lirë të BE përballë terrorizmit dhe emigracionit jashtë kontrollit

Ditë për ditë, fytyra e Evropës po ndryshon në mënyrë dramatike, ndërsa kërcënimet terroriste dhe emigracioni jashtë kontrollit shkatërrojnë idillin e BE-së për udhëtimin pa pasaporta midis vendeve anëtare të saj.

Kontrollet kufitare po shfaqen anembanë bllokut në një përpjekje nga qeveritë për të rivendosur sovranitetin e tyre dhe për të forcuar sigurinë kombëtare për të mbrojtur shtetasit.

Një hartë e detajuar e përpiluar nga Mail tregon se si 11 vende në zonën Shengen — nga Franca në Sllovaki, Suedia deri në Gjermania — kanë rivendosur kufizimet kufitare të braktisura prej kohësh, duke përfshirë verifikimin e identitetit, kontrollet e pasaportave, intervistat e policisë, pikat e kontrollit statik dhe inspektimet e automjeteve.

Sipas një raporti të BE mbi kontrollet e reja të parë nga Mail, shumë vende besojnë se kontrollet kufitare janë thelbësore për të ndalur ‘infiltrimin’ nga terroristët e Lindjes së Mesme që paraqiten si emigrantë dhe tendosjet në rritje në qendrat e mbytura të pritjes së azilit.

Italia, për shembull, rriti kontrollet kufitare këtë muaj me Slloveninë fqinjë, duke fajësuar luftën Izrael-Hamas për një ‘kërcënim në rritje të dhunës brenda BE’ dhe rrezikun e mbërritjes së terroristëve-emigrantëve mes ‘presionit të vazhdueshëm migrues nga toka dhe deti’.

The post Thyerja e Shengenit: Harta që zbulon se si njëmbëdhjetë vende – nga Franca në Sllovaki, Suedia në Gjermani – po rebelohen kundër lëvizjes së lirë të BE përballë terrorizmit dhe emigracionit jashtë kontrollit appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *