ALBUK TV LIVE

Vizita e Elon Musk në Izrael- Takime me Netanyahu dhe Herzog

Elon Musk , biznesmeni miliarder i akuzuar nga grupet e të drejtave të njeriut për nxitjen e urrejtjes anti-hebreje në platformën X që zotëron, do të takohet nesër në Izrael me kryeministrin Benjamin Netanyahu dhe presidentin Isaac Herzog, raportoi TV. Channel 12 TV.

Presidenti Herzog konfirmoi të dielën mbrëma 26/11 se do të takohet me Musk të hënën më 27/11 dhe synon t’i theksojë atij nevojën për të luftuar antisemitizmin në rritje në internet. Në takim do të jenë të pranishëm edhe të afërm të pengjeve të mbajtura në Gaza.

Përfaqësuesit për Tesla, kompaninë tjetër të Musk, dhe X (ish Twitter) nuk iu përgjigjën menjëherë një kërkese për koment.

Vizita e Musk përkon me ditën e katërt të armëpushimit midis Izraelit dhe Hamasit në Rripin e Gazës.

Netanyahu ishte takuar me biznesmenin më 18 shtator në Kaliforni dhe i kërkoi atij të gjente një ekuilibër midis mbrojtjes së lirisë së shprehjes dhe luftës kundër gjuhës së urrejtjes, pas polemikës mbi përmbajtjen antisemitike në platformën X. Musk më pas u përgjigj duke thënë se qëndron kundër anti- Semitizmi dhe çdo gjë që “promovon urrejtje dhe konflikt”, duke përsëritur njoftimet e mëparshme se platforma e tij nuk do të promovojë gjuhën e urrejtjes.

Më 15 nëntor, megjithatë, Musk dukej se ishte dakord me një postim në X që pretendonte në mënyrë të rreme se hebrenjtë nxisin urrejtje kundër të bardhëve. Përdoruesit që thirri teorinë e konspiracionit “Zëvendësimi i Madh”, Musk iu përgjigj se ai po tregonte “të vërtetën e saktë”. Shtëpia e Bardhë denoncoi promovimin e “urrejtjes antisemitike dhe raciste”, ndërsa kompanitë e mëdha, duke përfshirë Walt Disney, Warner Bros. Discovery dhe Comcast, i tërhoqën reklamat e tyre nga platforma.

Teoria e “Zëvendësimit të Madh” thotë se hebrenjtë dhe të majtët po planifikojnë zëvendësimin etnik dhe kulturor të të bardhëve me emigrantë jo të bardhë, gjë që do të çojë në “gjenocid të bardhë”.

The post Vizita e Elon Musk në Izrael- Takime me Netanyahu dhe Herzog appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *