ALBUK TV LIVE

Adoleshenti në morg i mbështjellë me flamurin e Hamasit

Korrespondentja jonë (BBC) vazhdon rrëfimin e saj për pasojat e vdekjes së dy djemve në Bregun Perëndimor të pushtuar. Autoriteti Palestinez tha se dyshja u vranë nga ushtria izraelite. Izraeli nuk ka komentuar në mënyrë specifike për djemtë, por thotë se vrau dy “operativë të lartë të terrorizmit” gjatë një bastisjeje që synonte një kamp refugjatësh.

Ndërsa trupi i Bazelit përgatitej për varrim në morgun e mbushur me njerëz të spitalit, një i afërm shikonte teksa adoleshenti ishte i mbështjellë me flamurin e gjelbër të Hamasit. Nuk ishte ajo që do të kishte dashur Basel, më tha.

“Ai është i pafajshëm, jo ​​nga milicia,” tha ai, duke u zhytur mes zemërimit dhe pikëllimit. “Ai është i përsosur në shkollë, një djalë i mirë, i sjellshëm.”

Lufta në Gaza ka rritur tensionet edhe këtu në Bregun Perëndimor. Në Bregun Perëndimor ka bastisje pothuajse çdo natë nga forcat izraelite.

Në operacionet e saj këtu gjatë natës, ushtria tha se kishte vrarë një komandant të lartë të Xhihadit Islamik dhe kishte arrestuar 17 të tjerë.

Raketat, granatat dhe eksplozivët izraelitë kanë lënë një mbresë të gjerë shkatërrimi në Jenin – disa shtëpi janë shkatërruar ose shembur; copa të mëdha murature të varura mbi tuma rrënojash.

Gërmuesit po ndihmonin në kërkimin e një trupi që ende besohej se ishte i varrosur atje.

Udhëheqësit militantë ishin objektivi këtu.

OKB thotë se më shumë se 50 fëmijë janë vrarë nga forcat izraelite në Bregun Perëndimor të pushtuar që nga sulmi i Hamasit më 7 tetor.

The post Adoleshenti në morg i mbështjellë me flamurin e Hamasit appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *