ALBUK TV LIVE

Ndarja nga jeta e Mirush Kabashit, aktorët e teatrit “Aleksandër Moisu” ndajnë kujtime të veçanta në skenë dhe jetë me “Nderin e Kombit”

Aktorët e teatrit “Aleksandër Moisu” ku Mjeshtri i Madh Mirush Kabashi filloi karrierën e tij dhe drejtoi për disa vite, ndajnë kujtime të veçanta në skenë dhe jetë me të.

Artisti i merituar shërbeu si një shkolle për shumë kolegë të cilët ndoqën rrugën e njeriut të madh që e cilësojnë kolos të artit shqiptar.

“Regjisori dhe miku i fëmijërisë Haxhi Rama tregon se përveç se një aktor i jashtëzakonshëm Mirush Kabashi ishte edhe një koleg i veçante. Veprimtaria artistike qe Mjeshtri i Madh la pas nuk do të shuhet kurrë”, u shpreh për Neës24, aktori Xhelal Tafaj

Ne vitin 1970 Mirush Kabashi u diplomua për Aktrim në Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë dhe filloi punë në teatrin “Aleksandër Moisiu” të Durrësit. Aty, vazhdoi deri në vitin 1994, duke pasur edhe rolin e drejtorit në vitet 1991-1993.

The post Ndarja nga jeta e Mirush Kabashit, aktorët e teatrit “Aleksandër Moisu” ndajnë kujtime të veçanta në skenë dhe jetë me “Nderin e Kombit” appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *