ALBUK TV LIVE

“Gjyshi i ministres së Jashtme gjermane, një nazist i pakushtëzuar”, Bild zbulon të dhënat: Lexoi veprën e Hitlerit dhe…

Gjyshi i Ministres së Jashtme gjermane Annalena Baerbock ishte “një nazist i pakushtëzuar” i cili kishte lexuar veprën e Adolf Hitler, “Mein Kampf”, dhe ishte plotësisht në krah të regjimit nazist, sipas dokumenteve të publikuara nga tabloidi gjerman Bild.

Baerbock ka folur publikisht për përvojat e gjyshit të saj gjatë luftës, duke i thënë një auditori në vitin 2022 se Waldemar Baerbock u kthye në Gjermani nga lindja në fillim të vitit 1945 “si një ushtar i mundur në betejë”.

Ajo që Baerbock nuk përmendi ishte se gjyshi i saj ishte një oficer në Wehrmacht dhe i ishte dhënë një nga nderimet më të larta ushtarake të Rajhut të Tretë, Kryqi i Meritës së Luftës në vitin 1944, raportoi Bild të enjten.

Kryqi iu jepej ushtarëve për “shërbime speciale kur vendoseshin nën armët e armikut ose për shërbime speciale në luftë”.

Sipas gazetës, të dhënat ushtarake të Waldemar Baerbock e përshkruajnë atë si “një nacional-socialist të pakushtëzuar”, i cili kishte lexuar librin e Hitlerit dhe personazhi i të cilit ishte “plotësisht i rrënjosur me nacionalsocializmin”.

E pyetur për koment nga Bild, zyra e Baerbock tha se “ministrja e jashtme nuk ishte në dijeni të këtyre dokumenteve”.

The post “Gjyshi i ministres së Jashtme gjermane, një nazist i pakushtëzuar”, Bild zbulon të dhënat: Lexoi veprën e Hitlerit dhe… appeared first on ALBUK UK NEWS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *