ALBUK TV LIVE

Vetëm 4 emra në fletën e votimit, Rusia miraton kandidatët për zgjedhjet presidenciale, ja kundërshtarët e Putin

Një mbledhje e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të Rusisë (KQZ) ka miratuar fletën e votimit për zgjedhjet presidenciale ruse dhe për herë të parë që nga viti 2008, do të ketë vetëm katër kandidatë, Leonid Slutsky i “Partisë Liberale Demokratike të Rusisë” (LDPR), Vladislav Davankov i “Popullit të Ri”, Nikolay Kharitonov i “Partisë Komuniste të Federatës Ruse” (KPRF) dhe presidentit aktual Vladimir Putin, i cili kandidon për një mandat të pestë si i pavarur.

“Vendimi është miratuar”, tha në takim kryetarja e KQZ-së, Ella Pamfilova.

Tetë kandidatë ishin në votim në zgjedhjet e fundit presidenciale ruse në vitin 2018. Hera e fundit që vetëm katër kandidatë konkurruan për president ishte në vitin 2008, kur Dmitry Medvedev , Gennady Zyuganov (KPRF), Vladimir Zhirinovsky dhe Andrey Bogdanov konkurruan për postin e lartë.

Më 8 shkurt, KQZ-ja refuzoi të regjistronte kandidatin për president Sergej Malinkoviç të Partisë Komuniste të Rusisë dhe Boris Nadezhdin të partisë Iniciativa Qytetare, duke përmendur një përqindje të lartë të nënshkrimeve të pavlefshme të paraqitura në mbështetje të tyre. Përqindja ishte mbi 5% të lejuar (14.9% për Malinkoviç dhe 15.2% për Nadezhdin).

Pasi iu mohua një vend në fletëvotim, Nadezhdin njoftoi synimin e tij për të apeluar këtë vendim në Gjykatën e Lartë të Rusisë.

The post Vetëm 4 emra në fletën e votimit, Rusia miraton kandidatët për zgjedhjet presidenciale, ja kundërshtarët e Putin appeared first on ALBUK UK NEWS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *