ALBUK TV LIVE

Miratoi faljen e të dënuarit për abuzim me fëmijët, Presidentja e Hungarisë jep dorëheqjen pas protestave

Presidentja konservatore e Hungarisë ka dhënë dorëheqjen pas protestave publike për faljen që ajo i dha një të dënuari si bashkëpunëtor në një rast abuzimi seksual të fëmijëve, një vendim që shkaktoi një skandal politik të paprecedentë për qeverinë nacionaliste.

Katalin Novák, 46, njoftoi në një mesazh televiziv të shtunën se do të tërhiqej nga presidenca, një detyrë që ajo e ka mbajtur që nga viti 2022.

Vendimi i saj erdhi pas më shumë se një javë zemërimi publik pasi u zbulua se ajo dha një falje presidenciale në prill 2023 ndaj një burri të dënuar për fshehjen e një sërë abuzimesh seksuale të fëmijëve në një shtëpi për fëmijë të drejtuar nga shteti.

“Kam lëshuar një falje që shkaktoi hutim dhe trazira për shumë njerëz,” tha Novák të shtunën. “Kam bërë një gabim.”

Nën udhëheqjen e kryeministrit Viktor Orbán , Fidesz është akuzuar për shpërbërjen e institucioneve demokratike dhe manipulim të sistemit zgjedhor dhe media në favor të saj.

The post Miratoi faljen e të dënuarit për abuzim me fëmijët, Presidentja e Hungarisë jep dorëheqjen pas protestave appeared first on ALBUK UK NEWS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *