ALBUK TV LIVE

Zbulohet një tjetër varr monumental në hyrje të Parkut Arkeologjik të Amantias

Zbulohet një tjetër varr monumental në hyrje të Parkut Arkeologjik të Amantias, një dëshmi e gjallë e egzistencës së qytetërimeve të lashta ilire dhe një vlerë e shtuar e trashëgimisë e historisë sonë, që shumë shpejt do të jetë pjesë e tureve e guidave turistike.

Gërmimi arkeologjik u bë nga një ekip arkeologësh dhe restauratorësh të Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Vlorë, të cilët zbuluan dhe dokumentuan edhe varre të tjera me tjegulla, të së njëjtës periudhë, ndërkohë që po hartojnë edhe një projekt restaurimi dhe muzealizimi për monumentin e gjetur.

The post Zbulohet një tjetër varr monumental në hyrje të Parkut Arkeologjik të Amantias appeared first on ALBUK UK NEWS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *