ALBUK TV LIVE

Suella Braverman thotë se kushdo që vandalizon Cenotaph ‘duhet të burgoset më shpejt se këmbët mund të prekin tokën’

Sekretari i Brendshëm tha se të gjithë kanë “të drejtë të shprehin lirisht pikëpamjet e tyre”, por nuk ka “asnjë justifikim… kur kjo shprehje kalon kufirin në gjuhën e urrejtjes”.

Sekretari i Brendshëm ka thënë se kushdo që vandalizon Cenotafin në Ditën e Armëpushimit “duhet të futet në një qeli burgu më shpejt se sa këmbët e tyre mund të prekin tokën”.

Duke folur ekskluzivisht për Sky News,  Suella Braverman  tha se ajo nuk dëshiron të “minojë” procesin e policisë duke ndaluar protestat pro-palestineze të planifikuara për Ditën e Armëpushimit fundjavën e ardhshme, por ajo sjellje në marshime ka qenë “tërësisht e neveritshme”.

Katër policë u plagosën dhe 29 persona u arrestuan pasi mijëra protestues pro-palestinezë u mblodhën në sheshin Trafalgar të Londrës duke kërkuar një armëpushim në luftën Izrael-Hamas.

Ata u arrestuan për nxitje të urrejtjes racore, krime të tjera me motive racore, dhunë dhe sulm ndaj një oficeri policie, tha Policia Metropolitane.

Zonja Braverman i ka quajtur më parë demonstrata të tilla si “marshime urrejtjeje”.

E shtyrë në gjuhën e saj të diskutueshme, ajo tha se “të gjithë kanë të drejtë të shprehin lirisht pikëpamjet e tyre”, por tha se “nuk ka asnjë justifikim… kur kjo shprehje kalon kufirin në gjuhën e urrejtjes”.

The post Suella Braverman thotë se kushdo që vandalizon Cenotaph ‘duhet të burgoset më shpejt se këmbët mund të prekin tokën’ appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *