ALBUK TV LIVE

Donald Trump para gjyqit! Gjykatësi e kërcënon me shkarkim: Flisni pa fjalime! Nëse jo, do të nxjerr çdo konkluzion negativ që mundem! Ish-presidenti: Kjo është e padrejtë

Ish-presidenti Donald Trump dëshmoi ditën e sotme (e hënë, 06 Nëntor) nën betim në gjyqin për mashtrim civil, kundër tij, në Nju Jork.

Padia prej 250 milionë dollarësh e ngritur nga zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Nju Jorkut pretendon se Trump dhe të pandehurit e tij kanë kryer mashtrime të përsëritura në fryrjen e aseteve në pasqyrat financiare për të marrë kushte më të mira për huatë komerciale të pasurive të paluajtshme dhe politikat e sigurimit.

Kevin Wallace po merr në pyetje Trump për zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm.

Çështja është civile, jo kriminale, por kërcënon biznesin familjar të Trump në Nju Jork.

Dëshmia e Trump të hënën do të jetë shansi i parë për të parë se si ai përgjigjet përballë pyetjeve armiqësore, një pararendës i katër  gjyqeve penale  me të cilat do të përballet vitin e ardhshëm ndërsa ai bën fushatë për të rifituar presidencën.

Gjyqi nuk transmetohet në televizion, por paraqitja e Trumpit në qëndrimin e dëshmitarit do të shënojë padyshim momentin më të profilit të fushatës së tij presidenciale 2024, një fushatë në të cilën Trump ka përmendur vazhdimisht rrezikun e tij ligjor si një arsye kryesore që votuesit duhet ta kthejnë atë në Bardhë Shtëpia.

Një orë pas dëshmisë së tij, komenti i Donald Trump mbi qëndrimin e dëshmitarit në gjyqin e tij për mashtrim civil ka çuar në paralajmërime të shumta nga gjyqtari Arthur Engoron, i cili i ka thënë vazhdimisht Trumpit që të mos mbajë fjalime dhe vetëm t’u përgjigjet pyetjeve.

Trump i ka kushtuar pak vëmendje udhëzimeve të gjyqtarit, duke vazhduar të japë sqarime të gjata për vlerat e pronave të tij dhe padrejtësinë e perceptuar të çështjes.

Ndihmës Prokurori i Përgjithshëm Kevin Wallace, i cili po merr në pyetje Trump, e ka shqyrtuar Trumpin përmes pasqyrave të tij financiare nga viti 2014, duke e pyetur për rolin e tij në përgatitjen e vlerësimeve të pronave të tij.

Trump ka qenë i qetë në përgjigjet e tij, por në të njëjtën kohë, ai ka mbajtur fjalime të gjata për vlerën e markës së tij dhe pse pronat e tij vlejnë më shumë sesa ato për të cilat janë renditur në deklarata.

Engoron është frustruar në mënyrë të përsëritur nga përgjigjet e Trump, duke e ndërprerë atë dhe duke goditur nga rekordi.

“Ne jemi këtu për ta dëgjuar atë t’u përgjigjet pyetjeve dhe në shumicën e rasteve ai nuk është duke e bërë,” tha Engoron.

Trump tundi kokën me buzë të mbledhura. Kise i kërkoi gjykatësit të dëgjojë përgjigjen e Trump, duke thënë se ajo që ai ka për të thënë shkon në thelbin e çështjes.

“Gjykata duhet të dëgjojë se çfarë ka për të thënë në lidhje me këto deklarata”, tha Kise.

“Ai po ju përshkruan se pse nuk kishte qëllim të mashtronte dikë me përgjigjet e tij. Kështu po bën.”

“Jo, nuk jam këtu për të dëgjuar se çfarë ka për të thënë. Unë jam këtu për ta dëgjuar atë t’u përgjigjet pyetjeve”, tha Engoron në përgjigje, duke ngritur zërin dhe duke u thënë avokatëve të Trump që “të ulen tashmë”.

Trump më pas paraqiti para se të vazhdonin pyetjet: “Ky është një gjyq shumë i padrejtë. Shumë, shumë dhe shpresoj se publiku po e shikon”, tha ai, duke u mbështetur te mikrofoni.

Ëallace është përpjekur të kuptojë Trump për përfshirjen e tij në përgatitjen e pasqyrave të tij financiare, për të cilat Prokurorja e Përgjithshme e Nju Jorkut Letitia James pretendon se janë përdorur me mashtrim për të marrë norma më të mira kredie – dhe gjykatësi ka vendosur tashmë se përbën mashtrim.

Trump ka dhënë përgjigje të ngathëta në përgjigje.

“Epo, le të shohim”, tha Trump kur u pyet për vlerësimin e pronës së tij prej 40 Wall Street në pasqyrën e tij financiare të 2014-ës.

“Ju ktheheni shumë kohë pas, a jeni akoma në 2014. Parashkrimi pesëvjeçar. Ju jeni ende në 2014.”

Wallace i bëri presion Trumpit që të fokusohej në vlerësimin e 40 Wall Street.

Trump përfundimisht u përgjigj: “Unë supozoj se po”, kur u pyet nëse vlerësimi 40 i Wall Street bazohej në informacion të vërtetë dhe të saktë.

Në përgjigje të një pyetjeje tjetër në lidhje me rolin e tij në përgatitjen e pasqyrave financiare, Trump tha: “E pranova. Njerëz të tjerë e bënë atë. Por unë nuk thashë ta bëje më lart apo ta bëj më të ulët”.

The post Donald Trump para gjyqit! Gjykatësi e kërcënon me shkarkim: Flisni pa fjalime! Nëse jo, do të nxjerr çdo konkluzion negativ që mundem! Ish-presidenti: Kjo është e padrejtë appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *