ALBUK TV LIVE

“Askush nuk do të jetë në gjendje të ndalojë pasojë”, Hezbollahu i mbështetur nga Irani paralajmëron Izraelin dhe vendos kusht…

I dyti në komandën e Hezbollahut, milicia e fuqishme e mbështetur nga Irani në Liban – ka thënë se vrasja e civilëve nga Izraeli në Gaza rrezikon një luftë më të gjerë në Lindjen e Mesme. Sheikh Naim Qassem i tha BBC-së se “zhvillime shumë serioze dhe shumë të rrezikshme mund të ndodhin në rajon dhe askush nuk do të jetë në gjendje t’i ndalojë pasojat”. Nënkryetari i Hezbollahut po fliste në një intervistë në Bejrut, ndërsa ministria e shëndetësisë e drejtuar nga Hamas në Gaza tha se më shumë se 10,000 njerëz ishin vrarë atje. Sulmi i Izraelit pason sulmet e Hamasit më 7 tetor, të cilat vranë 1,400 njerëz – 1,000 prej tyre civilë.

“Rreziku është real,” tha ai, “sepse Izraeli po rrit agresionin e tij kundër civilëve dhe po vret më shumë gra dhe fëmijë. A është e mundur që kjo të vazhdojë dhe të rritet, pa sjellë rrezik real për rajonin? Unë mendoj se jo.” Ai këmbënguli se çdo përshkallëzim do të lidhej me veprimet e Izraelit. “Çdo mundësi ka një përgjigje”, tha ai.

Hezbollahu, “Partia e Zotit” ka shumë mundësi. Grupi islamik shiit – i klasifikuar si një organizatë terroriste nga Britania e Madhe, SHBA dhe Liga Arabe – është forca më e madhe politike dhe ushtarake në Liban. Deri më tani, përgjigja e saj ndaj luftës në Gaza ka përfshirë përforcimin e paralajmërimeve të saj, por kalibrimin e kujdesshëm të veprimeve.

Kur një sulm izraelit vrau një grua dhe tre fëmijë në Libanin jugor të dielën, Hezbollahu përdori raketat Grad për herë të parë në konflikt, duke vrarë një civil izraelit. Udhëheqësi i Hezbollahut, Hassan Nasrallah, ka kërcënuar se çdo vdekje civile në Liban do të korrë një tjetër përtej kufirit. Por veçanërisht, ai nuk e ka kërcënuar Izraelin me luftë të gjithanshme

The post “Askush nuk do të jetë në gjendje të ndalojë pasojë”, Hezbollahu i mbështetur nga Irani paralajmëron Izraelin dhe vendos kusht… appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *