ALBUK TV LIVE

PD italiane kërkoi përjashtimin e Ramës nga PSE? Reagon kryeministri: E mohuan vonë deklaratën. Përpjekja jonë është minimumi që Shqipëria mund të bëjë për refugjatët!

Kryeministri Edi Rama ka reaguar pas përhapjes së lajmit se PD italiane kërkoi përjashtimin e Ramës nga Partia Socialiste Europiane.

Në një reagim në “X”, kryeministri shkruan se sipas tij, PD italiane e përgënjeshtroi lajmin, por janë shprehur se marrëveshja që bëri Shqipëria me qeverinë italiane është e gabuar në të gjitha pikat.

Ndër të tjera, kreu i qeverisë shqiptare thekson se përpjekja për të ndihmuar Italinë në këtë situatë, sipas tij, “nuk është më e mira, por sigurisht është minimumi që Shqipëria duhet dhe mund të bëjë”!

Reagimi i Ramës

Në gazeta u përhap lajmi se miqtë e PD-së italiane donin të më përjashtonin nga Partia Socialiste Europiane dhe më pas ata vetë e mohuan me njëfarë vonese, por duke nënvizuar se marrëveshja që bëri Shqipëria me qeverinë italiane është e gabuar në të gjitha pikat.

Pikërisht të njëjtën gjë thonë shumë PD-të e së djathtës shqiptare që po luftojnë për të drejtën e të njëjtit emër pas ndarjeve të mëvonshme.

Sigurisht që do të më mungojë aftësia për të parë këndvështrimet e shumta të të gjitha këtyre PD-ve, por në respekt të plotë të PD-së italiane do të doja të përsërisja këndvështrimin tim të vetëm: Përpjekja për të ndihmuar Italinë në këtë situatë, ku askush në Evropë nuk e bwn, duket se ka një zgjidhje që mund të ndahet nga të gjithë, ndoshta nuk është më e mira, por sigurisht është minimumi që Shqipëria duhet dhe mund të bëjë!

Nëse kjo nuk është në të majtë në Itali, s’ka rëndësi, duket se nuk është as në të djathtë në Shqipëri. Ndoshta është thjesht e drejtë.

(Më vjen keq që nuk mund të takohem me miqtë e mi italianë në Samitin e PSE në Malaga, sepse jam në Forumin e Paqes në Paris, por shpresoj që diskutimi mbi çështjen gjithnjë e më të mprehtë të emigracionit do të nxjerrë në pah përgjigje e mirë, konkrete dhe e përbashkët që ‘Evropa e pret prej shumë vitesh tani)

The post PD italiane kërkoi përjashtimin e Ramës nga PSE? Reagon kryeministri: E mohuan vonë deklaratën. Përpjekja jonë është minimumi që Shqipëria mund të bëjë për refugjatët! appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *