ALBUK TV LIVE

Britaniko-palestinezët i kërkojnë kryeministrit takim urgjent për Gazën

Një grup britaniko-palestinez i ka shkruar kryeministrit Rishi Sunak, duke i kërkuar një “takim urgjent” për Gazën.

Letra gjithashtu i kërkon qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar të “përdorë ndikimin e saj” për të bërë thirrje për një armëpushim.

Ai u dërgua, më herët të hënën, nga Qendra Ndërkombëtare e Drejtësisë për Palestinezët me qendër në Mbretërinë e Bashkuar.

ICJP tha se po fliste “në emër të anëtarëve të komunitetit palestinez në MB me familjet dhe të dashurit që jetojnë në Gaza”.

Grupi tha se donte një takim “për të shprehur shqetësimet tona, të ngjashme me takimet që keni pasur me komunitetet e tjera britanike që kanë familje në rajon që kanë përjetuar shqetësime të ngjashme me tonat”.

Thirrjet për pauza humanitare ishin “të papërshtatshme”, tha ai. Dhe dështimi i qeverisë për të bërë thirrje për një armëpushim “po i vë në rrezik të dashurit tanë dhe po kontribuon në një krizë të paprecedentë humanitare”.

“Ai gjithashtu injoron zërat tanë si qytetarë britanikë me miqtë dhe familjen nën sulm në Gaza,” tha ICJP.

Një zëdhënës i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar i tha BBC-së se “kishte ndihmuar më shumë se 150 shtetas britanikë dhe vartës të largohen nga Gaza deri më tani”.

“Ne duhet të shohim pauza humanitare që lejojnë kohë të mjaftueshme për lirimin e pengjeve, si dhe ndihma për të hyrë brenda,” tha ai.

Ai tha se Zyra e Jashtme ishte në kontakt të rregullt me ​​ata që mbetën në Gaza, “dhe ekipet tona po punojnë gjatë gjithë kohës me autoritetet izraelite dhe egjiptiane për të siguruar që ata të mund të largohen sa më shpejt të jetë e mundur”.

Titulli i imazhit,Britaniko-palestinezët mbajtën një konferencë shtypi në Londër

Gjashtë britaniko-palestinezë thanë në një konferencë për shtyp se dhjetëra anëtarë të familjes së tyre ishin vrarë në Gaza.

Lubaba Khalid, e cila dha dorëheqjen nga kryesimi i rrjetit Laburist Young BAME (zezakë, aziatikë dhe pakicë etnikë) muajin e kaluar, pas komenteve të bëra nga lideri laburist Keir Starmer, tha se kishte zbuluar në mediat sociale se të afërmit e saj ishin vrarë.

“Për shkak të mungesës së energjisë elektrike dhe rrjeteve, ne e kemi pasur shumë të vështirë të mbajmë kontakte me anëtarët e familjes vetëm për të kontrolluar nëse ata janë gjallë”, tha ajo.

“Si rezultat, mësova se shtëpia e xhaxhait tim të madh ishte bombarduar, në platformën e mediave sociale X [i njohur më parë si Twitter] përpara se të merrja ndonjë konfirmim nga familja ime”

Gjashtë anëtarë të familjes së saj ishin vrarë në atë bombardim, tha ajo, pesë prej tyre fëmijë.

Kontabilisti Omar Mofeed akuzoi qeverinë e Mbretërisë së Bashkuar për “standarde të dyfishta” në trajtimin e atyre që evakuojnë Gazën.

Anëtarët e familjes jo-britanike të shtetasve britanikë që kanë ikur nga Gaza dhe tani janë në Kajro duhet të aplikojnë për viza familjare britanike nga Egjipti.

Dhe z. Mofeed vuri në dukje skemat e vizave të disponueshme për ata që ikin nga lufta në Ukrainë, duke përfshirë Skemën e Sponsorizimit të Ukrainës – e njohur gjithashtu si Shtëpitë për Ukrainën – dhe Skemën Familjare të Ukrainës, të dyja janë falas për ata që aplikojnë.

Zyra e Jashtme i ka thënë më parë BBC News se po punon me Ministrinë e Brendshme për të përpunuar vizat për anëtarët e familjes jo-britanike të shtetasve britanikë që janë larguar nga Gaza.

The post Britaniko-palestinezët i kërkojnë kryeministrit takim urgjent për Gazën appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *