ALBUK TV LIVE

Ferrari 250 GTO i 1962-shit shitet në ankand për 51.7 milionë dollarë

SHBA – Një Ferrari 250 GTO i vitit 1962 u shit në ankand në Sotheby’s në Nju Jork për 51.7 milionë dollarë. Këtë e raporton shtëpia e ankandeve, duke saktësuar se është makina e dytë më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë.

Kompleti më i shtrenjtë ishte një Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut i vitit 1955, i shitur në një ankand të menaxhuar gjithashtu nga RM Sotheby’s (dega e shtëpisë së ankandeve që merret me makina të vjetra) në 2022 në Gjermani. 135 milionë euro ishte çmimi i paguar nga një blerës privat.

Ai liston Ferrari 250 Gto, i marrë nga një blerës i panjohur për mbi 51 milionë dollarë. Kjo makinë ka një listë shumë të gjerë garash të fituara, si edhe vendin e dytë në Nürburgring Mille Kilometers të vitit 1962. Mike Parkes dhe Lorenzo Bandini e ngisnin për Scuderinë Ferrari në 24 Orët e Le Mans në 1962.

Vendi i dytë në Kampionatin e Malit të Siçilisë 1965. I pari në një çmim FCA Platinum dhe shumë më tepër që u dokumentua gjithashtu në artikujt e revistave të kohës.

Makina ishte në pronësi të një presidenti të Klubit Ferrari të Amerikës. Më pas, ajo ka qenë për 38 vjet nën kujdesin e madh dhe nën pronësinë e këtij klubi.

The post Ferrari 250 GTO i 1962-shit shitet në ankand për 51.7 milionë dollarë appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *