ALBUK TV LIVE

Këshilltari i Netanyahut fajëson Hamasin për zonën e luftës afër spitalit: Ata e kanë ndërtuar qëllimisht infrastrukturën ushtarake

Një këshilltar i lartë i kryeministrit izraelit, Mark Regev, ka thënë se Hamasi është fajtor për kthimin e spitalit Al-Shifa në Gaza “në një zonë lufte”.

Në komentet për BBC, ai tha se Hamasi kishte “ndërtuar qëllimisht” infrastrukturën ushtarake nën spital dhe kishte “përdorur ato foshnja për të mbrojtur makinërinë e tij ushtarake”.

Hamasi dhe zyrtarët e spitalit gjithashtu i kanë hedhur poshtë vazhdimisht këto pretendime që justifikojnë sulmet e Izraelit rreth spitaleve të Rripit.

Regev argumentoi se Izraeli nuk po shqyrtonte shënjestrimin e spitaleve.

Ai tha se Hamasi dëshironte “fotografi për të treguar një krizë” dhe ata nuk ishin të gatshëm të pranonin zgjidhje për karburantin në mënyrë që spitali të mund të vazhdonte funksionimin.

The post Këshilltari i Netanyahut fajëson Hamasin për zonën e luftës afër spitalit: Ata e kanë ndërtuar qëllimisht infrastrukturën ushtarake appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *