ALBUK TV LIVE

Titujt e gazetave: “Lufta shpallet” pas “sulmit brutal”

Nga BBC News

Titulli i imazhit,Për të dytën ditë radhazi, pasojat e shkarkimit të Suella Braverman nga posti i sekretares së shtëpisë kryeson shumë nga faqet e para. The Telegraph fokusohet në “sulmin brutal” të zonjës Braverman ndaj shefit të saj të vjetër Rishi Sunak. Ai nxjerr një citim nga letra e zonjës Braverman, në të cilën ajo thotë: “Me siguri duhet të përfundoj tani, ju kurrë nuk keni pasur ndonjë qëllim për të mbajtur premtimet tuaja.”

Titulli i imazhit,Mirror shkon me titullin “Tories po revoltohen” me strapline “ndoshta ata mund të përpiqen të drejtojnë vendin për pak në vend”. Ai gjithashtu ngacmon një histori për ish-udhëheqësin e Ukip-it, Nigel Farage, duke hyrë në xhungël për serinë e ardhshme të “I’m a Celebrity, Get Me Out of Here”.

Titulli i imazhit,The Times shkon me titullin “Kryeministri më gënjeu dhe tradhtoi Britaninë” dhe thotë se një “rebelim po afrohet” nëse Gjykata e Lartë bllokon skemën e shtyrë të qeverisë për të dërguar disa azilkërkues në Ruandë. Ai gjithashtu ka një histori që citon zotimin e shefit të NHS Anglisë për t’i dhënë fund rasteve të kancerit të qafës së mitrës deri në vitin 2040.

Titulli i imazhit,Mail kryeson me “luftën e re civile konservatore” në lidhje me deklaratën “bombë” të ish-sekretarit të Brendshëm.

Titulli i imazhit,Një ballinë të ngjashme e ka edhe “Express”, me titull “u shpall lufta”. Ai gjithashtu ka një histori mbi mbretin Charles që paguan mbi shanset për një kopje të Big Issue.

Titulli i imazhit,I kryeson me titullin “hakmarrja e servirur e nxehtë” në lidhje me “sulmin e ashpër” të Suella Braverman ndaj kryeministrit. Ai gjithashtu ka një histori që parashikon një rënie “sizmike” të inflacionit nën 5%.

Titulli i imazhit,Metro ka raportuar se një burrë është arrestuar me dyshimin për vrasje nga pakujdesia për vdekjen e lojtarit të hokejit Adam Johnson, të cilit i është prerë qafa gjatë një ndeshjeje. Ajo shkon gjithashtu me një titull “Suella e kripur” teksa ish-sekretari i Brendshëm “shqetëson” Rishi Sunak.

Titulli i imazhit,Artikulli kryesor i FT është se tregjet e Wall Street-it po kërcejnë ndërsa inflacioni në SHBA bie. Ai gjithashtu ka histori për spitalet që janë duke u ndalur në Gaza dhe se si po anashkalohet një kufi i çmimeve të udhëhequr nga SHBA për shitjet e naftës ruse.

Titulli i imazhit,Daily Star thotë se konservatorët janë “në një gjendje të keqe”. Ai parafrazon vlerësimin e Suella Braverman për Rishi Sunak – “pak i lagur dhe një humbës”.

The post Titujt e gazetave: “Lufta shpallet” pas “sulmit brutal” appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *