ALBUK TV LIVE

Akademitë ushtarake më prestigjioze dhe të vështira në botë

Kolegjet dhe akademitë ushtarake më prestigjioze në botë kanë trajnuar dhe edukuar disa nga figurat më të famshme të historisë nga forcat e armatosura.

Shumë nga këto shkolla u krijuan më shumë se njëqind vjet më parë si institucione të fokusuara në disiplinën, udhëheqjen dhe zhvillimin e karakterit.

Të diplomuarit e tyre, të testuar deri në kufirin e aftësive fizike dhe mendore, vazhduan t’i shërbenin vendeve të tyre me dallim.

Akademia Ushtarake e Shteteve të Bashkuara – E themeluar në vitin 1802, Akademia Ushtarake e Shteteve të Bashkuara në West Point në Virxhinia është akademia ushtarake më e vjetër dhe më prestigjioze në Amerikën e Veriut, mbase dhe në botë. Procesi i përzgjedhjes së West Point është jashtëzakonisht i vështirë. Ata që pranohen janë studentë që pritet të kenë cilësi të shkëlqyera akademike, aftësi të forta drejtuese dhe të jenë në gjendje maksimale fizike.

Akademia Ushtarake Mbretërore Sandhurst – Akademia Ushtarake Mbretërore Sandhurst është qendra fillestare e trajnimit të oficerëve të Ushtrisë Britanike. Kolegji u themelua në vitin 1947 në vendin e Kolegjit Ushtarak Mbretëror, i themeluar vetë në 1801. Sandhurst ka trajnuar udhëheqësit e ushtrisë britanike për 200 vjet. Pesë javët e para të trajnimit fokusohen në aftësitë bazë ushtarake, fitnesin dhe vendimmarrjen.

Akademia Ushtarake Saint-Cyr – E themeluar në 1802 nga Napoleon Bonaparte dhe me bazë fillimisht në Fontainebleau, Francë, Akademia Ushtarake Saint-Cyr u zhvendos në Morbihan në Brittany në 1945. Charles de Gaulle u diplomua nga akademia si oficer në vitin 1912. Historia dhe reputacioni prestigjioz i kësaj akademie ushtarake është i tillë që nga rreth 3000 aplikime çdo vit për Saint-Cyr, zgjidhen vetëm 180.

Akademia Kombëtare e Mbrojtjes së Japonisë – E vendosur në Yokosuka, prefektura Kanagawa, Akademia Kombëtare e Mbrojtjes e Japonisë u hap në 1952 si Akademia Kombëtare e Sigurisë dhe u riemërua Akademia Kombëtare e Mbrojtjes vitin në vazhdim. Qëllimi i tij është të edukojë dhe trajnojë studentë që do të shërbejnë si oficerë në tre shërbimet e Forcave të Vetëmbrojtjes së Japonisë. Një provim pranues nuk kërkohet për t’u bashkuar me Akademinë Kombëtare të Mbrojtjes të Japonisë, por të gjithë aplikantët duhet të jenë shtetas japonezë.

Kolegji Mbretëror Ushtarak i Kanadasë – I themeluar në 1876, Kolegji Mbretëror Ushtarak i Kanadasë komandon një pozicion në gadishullin Point Frederick në Kingston, Ontario. Kolegji Ushtarak Mbretëror i Kanadasë është kolegji më i vjetër ushtarak që jep diplomë në Commonwealth. Por marrja e këtij kualifikimi nuk është aspak e lehtë. Është një institucion shumë selektiv, me një normë pranimi prej pak më shumë se 10%.

Akademia Ushtarake e Koresë – E themeluar në vitin 1946, Akademia Ushtarake në Kore me qendër në Seul, Koreja e Jugut, është akademia ushtarake kryesore e vendit. Ushtarët e rekrutuar të Koresë së Jugut janë të trajnuar dhe të disiplinuar mirë. Prandaj oficerët shërbejnë si modele të rëndësishme dhe akademia prodhon numrin më të madh të oficerëve të lartë në ushtrinë e Koresë së Jugut.

Akademia e Forcave të Mbrojtjes Australiane – Me qendër në Canberra, kryeqyteti i vendit, Akademia Australiane e Forcave të Mbrojtjes (ADFA) ofron arsim ushtarak dhe akademik për oficerët e rinj. E themeluar në vitin 1986, ADFA është në thelb një akademi ushtarake me tri shërbime që ofron hyrje në Marinën Mbretërore Australiane (RAN), Ushtrinë Australiane ose Forcën Ajrore Mbretërore Australiane (RAAF).

The post Akademitë ushtarake më prestigjioze dhe të vështira në botë appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *