ALBUK TV LIVE

Robert Jenrick i bën presion nr 10 me planin e tij për të ulur migrimin

Ministri i Emigracionit Robert Jenrick ka hartuar një sërë propozimesh për të tentuar të shkurtojë imigracionin në MB.

Idetë, të cilat ai i ka ndarë me nr 10, nuk janë ende politikë qeveritare, por po diskutohen brenda.

Ndër sugjerimet është një pagë minimale vjetore prej 35,000 £ për të marrë një vizë pune.

Ai vjen pasi shifrat zyrtare e vendosin shifrën neto të migracionit të vitit të kaluar më të lartë se sa mendohej më parë – në një rekord prej 745,000 njerëz .

Kjo ka çuar në thirrje për më shumë veprime për të ulur migrimin nga deputetët konservatorë.

Numri 10 ka thënë se shifrat janë “shumë të larta”, por qeveria po vepron për t’i ulur ato, duke përfshirë shtypjen e vartësve të studentëve që mbërrijnë në MB.

Por duke pasur parasysh madhësinë e numrave neto të migracionit, kuptohet që zoti Jenrick beson se qeveria duhet të marrë parasysh ndryshimet radikale të politikave nëse shifrat, përfundimisht, do të bien.

Ai ka sugjeruar ndalimin e atyre që punojnë në kujdesin shëndetësor dhe social nga sjellja e personave në ngarkim me vete në MB.

Një ide tjetër është të vendoset një kufi për vizat për njerëzit që punojnë në kujdesin social.

Por kjo ka të ngjarë të hasë rezistencë nga Departamenti i Shëndetësisë. Ka pasur një rritje të punëtorëve që mbërrijnë me viza për të plotësuar mungesat kronike të stafit në NHS dhe kujdesin social, thotë Zyra për Statistikat Kombëtare.

Zoti Jenrick ka sugjeruar gjithashtu heqjen e asaj që njihet si Lista e Profesioneve të Mungesave , e cila thekson vendet e punës që punëdhënësit po përpiqen t’i plotësojnë.

Komiteti Këshillimor i Migracionit – një organ i pavarur që këshillon qeverinë për çështjet e migracionit – rekomandoi heqjen e listës në fillim të këtij muaji.

Z. Sunak është nën presion nga brenda partisë së tij për të reduktuar numrin e migracionit.

Më herët, ish-sekretarja e Brendshme Suella Braverman – e cila punoi së bashku me Jenrick derisa u shkarkua 10 ditë më parë – kritikoi të dhënat e qeverisë për imigracionin dhe tha se shifrat ishin një “shuplakë në fytyrë për publikun britanik që ka votuar për të kontrolluar dhe reduktuar emigracionin. në çdo rast”.

Duke paraqitur idetë e saj për reduktimin e imigracionit, zonja Braverman ka bërë thirrje për një kufi vjetor të migracionit neto dhe rritjen e pragut të pagave jashtë kujdesit shëndetësor dhe social në 45,000 £ në vit.

Pas shkarkimit të saj, Jenrick është kthyer që atëherë në Downing Street, me një grup idesh të ngjashme, por të zbërthyera që ai shpreson që kryeministri Rishi Sunak të pranojë.

Downing Street ende nuk ka komentuar mbi propozimet.

Deputetë të tjerë konservatorë kanë bërë gjithashtu thirrje për më shumë veprime për të ulur migrimin.

Grupi i Konservatorëve të Ri, në të djathtën konservatore, e ka përshkruar çështjen si “bëje ose vdis” për partinë.

Udhëheqësi i laburistëve Sir Keir Starmer tha se migrimi neto “tronditësisht i lartë” përfaqësonte “një dështim jo vetëm të imigracionit, por edhe të azilit dhe ekonomisë”.

Shifrat e përkohshme deri në qershor të këtij viti sugjerojnë se shkalla e migrimit neto – ndryshimi midis numrit të njerëzve që vijnë për të jetuar në MB dhe atyre që largohen – tani mund të ngadalësohet.

Shumica dërrmuese e ardhur ishin nga vende jashtë Bashkimit Evropian, me studentët që përbëjnë grupin e fundit të migrantëve jo-BE – gjithashtu e vërtetë për vitin e kaluar.

The post Robert Jenrick i bën presion nr 10 me planin e tij për të ulur migrimin appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *