ALBUK TV LIVE

KURTHI I EMIGRACIONIT

Shpjegohet rritja e numrit të emigracionit në Britani – nga punonjësit e lirë të kujdesit te të afërmit e studentëve ndërkombëtarë

Politikanët kryesorë kanë kritikuar qeverinë për dështimin në shtrëngimin e kritereve për imigracionin legal

Varësia e BRITANISË ndaj punës së lirë në shtëpi dhe rritja e studentëve ndërkombëtarë që sjellin persona në ngarkim janë pas rritjes së madhe të migrimit neto, tregon analiza e Sun on Sunday.

Gati 20 për qind e stafit në shtëpitë e Anglisë përbëhet nga shtetas të huaj.

Si shtëpitë e kujdesit, ashtu edhe personat në ngarkim të studentëve të universiteteve ndërkombëtare janë faktorë prapa shifrave të larta rekord të emigracionit Kredia: Getty

Mbikëqyrësit e emigracionit kanë kërkuar përgjigje nga qeveria e Rishi Sunak Kredia: Getty

Dhe pothuajse 20 për qind e tarifave të shkollimit në universitet vijnë nga studentët jashtë shtetit.

Shefat e shtëpive të kujdesit e rritën në mënyrë dramatike varësinë e tyre tek të huajt pasi vendet e punës në industri u vendosën në listën e profesioneve të mungesës së Qeverisë në shkurt 2022.

Rreth 70,000 erdhën në MB dhe filluan rolet e kujdesit të drejtpërdrejtë në sektorin e pavarur nga marsi 2022 deri në 2023, sipas shifrave të përpiluara nga organi mbështetës i rekrutimit Skills for Care.

Kjo ishte një rritje e madhe në krahasim me vitet e mëparshme, të cilat panë 20,000 në 2021/22 dhe 10,000 për 12 muajt para kësaj.

Në mënyrë të ngjashme, numri i partnerëve ose fëmijëve që udhëtojnë me një të afërm në universitet nga jashtë BE-së është rritur 14 herë gjatë vetëm katër viteve, tregojnë të dhënat e Zyrës për Statistikat Kombëtare.

Numri këtu për 12 muaj ose më shumë u rrit nga 7,000 në vit deri në qershor 2019 në 96,000 këtë vit.

Kjo do të thotë që një i afërm vjen në MB për çdo tre studentë të huaj jashtë BE-së, krahasuar me një në çdo 17 katër vjet më parë.

Dhe duke përfshirë personat në ngarkim që qëndruan këtu për më pak se një vit, shifra për vitin deri në qershor 2023 rritet në 154,000.

The post KURTHI I EMIGRACIONIT appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *