ALBUK TV LIVE

Deputeti konservator shtyn planin që Parlamenti të marrë votim për kufizimin e numrit të emigrantëve që vijnë në MB

Sipas planit të Bob Seely, numri i refugjatëve do të rregullohej

PARLAMENTI do të merrte një votë për kufizimin e numrit të emigrantëve që vijnë në MB, sipas një plani të shtyrë nga një deputet konservator.

Bob Seely thotë se e vetmja mënyrë për të ndalur shifrat në rritje të emigracionit në Britani është që deputetët të jenë drejtpërdrejt përgjegjës për numrat.

Bob Seely thotë se mënyra e vetme për të ndaluar rritjen e emigracionit është që deputetët të jenë drejtpërdrejt përgjegjës për numrat Kredia: PA

Atyre do t’u jepej një votim vjetor për numrin e migrantëve të ligjshëm dhe refugjatëve të lejuar, sipas planit të tij.

“E vetmja mënyrë se si deputetët do të marrin seriozisht këtë çështje është nëse duhet t’ju shikojnë ju, zgjedhësit e tyre, në sy dhe të shpjegojnë veprimet e tyre,” shkruan ai në Sun të dielën.

“Kur deputetët zotërojnë numrat e migracionit, ata do ta dinë se nuk ka asnjë tjetër për të fajësuar, sepse ata e dinë se edhe pse tani jemi të lirë nga Brukseli, ju keni fuqinë t’u dorëzoni atyre P45-të e tyre.”

Ministrat pritet të paraqesin një shifër vjetore në Parlament dhe deputetët do të mund ta ndryshojnë dhe votojnë atë.

“Numrat aktualë janë të paqëndrueshëm,” shtoi ai.

“Ku në tokë do të ndërtojmë banesat e reja, apo shkollat , apo do të zbusim presionin ndaj mjekëve të përgjithshëm dhe shërbimeve?”

Numrat e refugjatëve do të rregulloheshin dhe të gjithë do të duhej të vinin nga programet e OKB-së, sipas planit të tij.

Askush nuk mund të mbërrinte direkt në brigjet tona ose nëpërmjet krimit të organizuar .

“Kjo do të na japë përfitimin e shtuar për të qenë në gjendje të mbyllim pjesën më të madhe të sistemit tonë të azilit, i cili është gjithnjë e më i papërshtatshëm për qëllimin,” shtoi ai.

“Cili sistem i arsyeshëm i dha azil pothuajse 50 për qind të shqiptarëve të rritur kur vinin nga një vend i sigurt? Është thjesht çmenduri.”

Deputetët mund të zgjedhin të rrisin shifrat e refugjatëve në rrethana të veçanta siç bëmë për Ukrainën dhe Hong Kongun .

Deputeti për Isle of Wight planifikon të sjellë ligjin e anëtarëve të tij privatë para parlamentit në muajt e ardhshëm .

Ai shtoi: “Nëse nuk mund ta bëjmë ligjin vitin e ardhshëm, ai duhet të jetë në qendër të një manifesti popullor konservator për zgjedhjet e ardhshme.”

Kjo vjen ndërsa Ministri i Emigracionit Robert Jenrick po punon për planet për t’u marrë me nivelet e paqëndrueshme të imigracionit.

Shifrat zyrtare e vendosin shifrën neto të migracionit të vitit të kaluar më të lartë se sa mendohej më parë – në një rekord prej 745,000 njerëz.

The post Deputeti konservator shtyn planin që Parlamenti të marrë votim për kufizimin e numrit të emigrantëve që vijnë në MB appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *