ALBUK TV LIVE

Nuk kam asnjë të dhënë!’ Top Tory sulmon shefat e Home Office për dështimin e shifrave mbi azilkërkuesit

Konservatori i lartë Lee Anderson ka kritikuar shefat e Zyrës së Brendshme për dështimin e tyre për të ofruar shifra mbi sistemin e lëkundur të azilit për një grup deputetësh.

Zëvendës kryetari i konservatorëve tha se “shefi nuk ka asnjë të dhënë” gjatë një grindjeje të vështirë të sekretarit të përhershëm të departamentit, Sir Matthew Rycroft.

Matthew dhe zëvendësi i tij i Home Office pranuan se ata thjesht nuk e dinë se çfarë ka ndodhur me 17,000 azilkërkues, kërkesat e të cilëve janë tërhequr.

Deputetët e lartë në komitetin e punëve të brendshme shprehën habinë e tyre, pasi zëvendës sekretari i përhershëm Simon Ridley tha: “Në shumicën e rasteve nuk e di se ku janë ata njerëz”.

Kryetarja e Partisë Laburiste Dame Diana Johnson tha se ishte “e mahnitshme” që zyrtarët e lartë nuk kishin shifra më të sakta dhe i akuzoi ata se ishin “me të vërtetë mosrespektues ndaj këtij komiteti”.

Anderson, konservatorët e krahut të djathtë luftarak, kërkoi shifra për shumë azilkërkues të refuzuar që ishin dëbuar në tre vitet e fundit – duke përjashtuar kriminelët dhe shqiptarët.

Sir Matthew dhe zëvendësi i tij dukeshin të hutuar, përpara se Ridley të thoshte: “Unë nuk mendoj se i kemi [ato numra].” Sekretari i përhershëm i Zyrës së Brendshme tha më pas se ata “do t’i shkruanin komitetit me ato numra”.

Anderson u zemërua: “Më vjen keq … por më duket absolutisht tronditëse që shefi i madh nuk ka një ide – jo vetëm për këtë pyetje, por për pothuajse çdo pyetje tjetër që kemi bërë sot.”

Negociatat mbi marrëveshjen e re të planifikuar të Rishi Sunak me Ruandën mbi politikën e tij të dëbimit janë në fazat e tyre përfundimtare, sipas nëpunësit të lartë civil të Home Office.

The post Nuk kam asnjë të dhënë!’ Top Tory sulmon shefat e Home Office për dështimin e shifrave mbi azilkërkuesit appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *