ALBUK TV LIVE

Indi Gregory: Foshnja e sëmurë rëndë i dha nënshtetësinë italiane

Një foshnje tetë muajshe e sëmurë rëndë ka marrë nënshtetësinë italiane teksa prindërit e saj luftojnë për të parandaluar që mjekët t’i japin fund mbështetjes së saj jetësore.

Mjekët në Nottingham u janë thënë nga Gjykata e Lartë se mund të tërheqin trajtimin për Indi Gregory, i cili ka sëmundje mitokondriale.

Prindërit e Indit e kundërshtojnë masën dhe një spital italian ka rënë dakord të vazhdojë trajtimin e saj.

Tani qeveria italiane e ka bërë Indin një qytetar për të mbështetur masën.

Kryeministrja italiane Giorgia Meloni ka thënë se do të mbrojë jetën e Indit deri në fund.

Në një postim në X, dikur në Twitter, ajo tha: “Thonë se nuk ka shumë shpresë për Indin e vogël, por unë do të bëj gjithçka që kam në dorë për të mbrojtur jetën e saj deri në fund.

“Dhe për të mbrojtur të drejtën e nënës dhe babait të saj për të bërë gjithçka që munden për të.”

Titulli i imazhit,Prindërit e Indit, Claire Staniforth dhe Dean Gregory, kishin thënë më parë se kishin “hequr dorë” nga beteja e tyre ligjore.

Christian Concern, i cili ka mbështetur prindërit e Indit, nga Ilkeston në Derbyshire, tha se një seancë urgjente në Gjykatën e Lartë do të zhvillohej të martën për të shqyrtuar heqjen e saj në mbështetje të jetës.

Indi ka sëmundje mitokondriale dhe mjekët në Qendrën Mjekësore të Nottingham’s Queen’s (QMC) kanë thënë se nuk mund të bëjnë më shumë për të.

Ata thanë se ajo po vdiste dhe i thanë një seance të mëparshme të Gjykatës së Lartë që trajtimi i saj ishte i kotë dhe shkakton dhimbje.

Megjithatë, prindërit Claire Staniforth dhe Dean Gregory e kanë luftuar këtë lëvizje dhe Spitali i Fëmijëve Bambino Gesu në Romë ka rënë dakord të sigurojë trajtim.

Sfida e fundit e familjes në Gjykatën e Lartë u rrëzua të shtunën.

Një protestë kundër vendimit u mbajt jashtë QMC-së të dielën.

Një burim i qeverisë italiane i tha agjencisë së lajmeve Reuters se familja do të ishte në gjendje t’i drejtohej konsullatës italiane në Britani për të kërkuar që Indi të transportohej me avion në Itali, por nuk kishte asnjë detyrim që Britania të plotësonte kërkesën.

Në përgjigje të zhvillimit të fundit, z. Gregory tha: “Zemra ime mbushet me gëzim që italianët i kanë dhënë Claire-s dhe unë shpresoj dhe besim tek njerëzimi”.

Dr Keith Girling, drejtor mjekësor në Nottingham University Hospitals NHS Trust, tha: “Raste si ky janë tepër të vështira për të gjithë dhe mendimet tona janë me prindërit e Indit në këtë kohë shumë të vështirë.

“Një seancë dëgjimore për të vendosur nëse Indi mund të ekstubohet në shtëpi apo në spital tani do të mbahet të martën më 7 nëntor.

“Deri në marrjen e një vendimi, ne do të vazhdojmë të ofrojmë kujdes të specializuar për Indin.”

The post Indi Gregory: Foshnja e sëmurë rëndë i dha nënshtetësinë italiane appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *