ALBUK TV LIVE

Putin: Rusia e vendosur të bashkëpunojë me të gjithë ata që ndajnë vlerat e saj

Rusia është e vendosur të punojë së bashku me të gjithë ata që ndajnë vlerat e saj të paqes dhe respektit të ndërsjellë dhe që janë të gatshëm të marrin pjesë në formimin e një bote moderne multipolare.

Kështu u shpreh Presidenti rus, Vladimir Putin në Forumin Kulturor Ndërkombëtar në Shën Petersburg – Forumi i Kulturave të Bashkuara, shkruan Tass.

“Rusia është e vendosur të punojë më ngushtë së bashku me të gjithë ata që ndajnë vlerat tona të paqes, miqësisë dhe respektit të ndërsjellë. Me ata që janë të gatshëm të marrin pjesë në formimin e një bote moderne multipolare të bazuar në diversitetin qytetërues dhe kulturor. Ruajtja Identiteti i popujve dhe të drejtat dhe mundësitë e barabarta për të gjitha shtetet janë garancia e zhvillimit të suksesshëm të njerëzimit”, tha Putin.

Ai theksoi se Forumi i Kulturave të Bashkuara dhe diskutimet që zhvillohen atje do të ndihmonin në arritjen e këtyre synimeve dhe për të tërhequr më shumë personazhe të njohur dhe artistë të rinj, pedagogë, shkencëtarë, sipërmarrës dhe patronët e artit.

“Forumi është në gjendje të bëhet një platformë e përhershme për marrjen e vendimeve të rëndësishme në sferën humanitare. Rusia është sigurisht e gatshme të mbështesë një punë të tillë,” tha Putin.

The post Putin: Rusia e vendosur të bashkëpunojë me të gjithë ata që ndajnë vlerat e saj appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *