ALBUK TV LIVE

David Cameron paralajmëron Izraelin për viktimat civile në Gaza

David Cameron tha se ata që janë përgjegjës për “dhunën e kolonëve” në Bregun Perëndimor duhet të ndiqen penalishtNga James LandaleKorrespondenti diplomatik i BBC në Ramallah

Zoti Cameron e ka paralajmëruar Izraelin se nuk do të jetë kurrë i sigurt nëse nuk ka “siguri, siguri dhe stabilitet afatgjatë” për popullin palestinez.

Në intervistën e tij të parë të plotë si sekretar i jashtëm, ai përshëndeti pauzën e së premtes në luftimet për të nxjerrë pengjet nga Gaza dhe ndihmën humanitare.

Por ai i tha BBC-së se viktimat civile në Gaza ishin shumë të larta.

Ai tha gjithashtu se forcat izraelite duhet t’i përmbahen ligjit ndërkombëtar humanitar.

Zoti Cameron i kërkoi Izraelit të godasë atë që ai e quajti dhunën “plotësisht të papranueshme” nga kolonët në Bregun Perëndimor të pushtuar.

Ishte e rëndësishme që Izraeli të kuptonte, tha ai, se “duhet të veprojë në një mënyrë që të sigurojë sigurinë e tij afatgjatë” dhe ai tha se kjo do të varet përfundimisht nga “palestinezët që jetojnë në paqe dhe stabilitet dhe siguri në këtë tokë në të njëjtën kohë. koha”.

Ai tha gjithashtu se përfshirja e vendeve arabe në punën për një të ardhme për popullin palestinez, gjë që u jepte atyre një lloj sigurie ishte “një pjesë shumë e madhe e tablosë”.

Lord Cameron po fliste ditën kur vizitoi Ramallah në Bregun Perëndimor, ku u takua me Mahmoud Abbas, president i Autoritetit Palestinez dhe udhëheqës të tjerë të lartë palestinezë.

Ai njoftoi se Mbretëria e Bashkuar do të japë 30 milionë funte të tjera në ndihmë humanitare për Kombet e Bashkuara dhe agjencitë e tjera në terren në Gaza, kryesisht strehimore, batanije, ushqime dhe ilaçe.

Ai tha se Izraeli kishte të drejtë për vetëmbrojtje dhe ajo që ndodhi më 7 tetor ishte “plotësisht e tmerrshme”, por ai shtoi: “Kur takova presidentin izraelit, kryeministrin dhe të tjerët, theksova vazhdimisht se ata duhet t’i përmbahen e drejta ndërkombëtare humanitare, se numri i viktimave është shumë i lartë dhe ata duhet ta kenë këtë në krye të mendjes së tyre”.

Ai tha se do të kishte një “dialog të vazhdueshëm” me Izraelin për këtë dhe gjithashtu për dhunën në rritje të kolonëve në Bregun Perëndimor.

“Njerëzit në të vërtetë po synojnë dhe me raste vrasin civilë palestinezë, është krejtësisht e papranueshme dhe ata njerëz përgjegjës për këtë, nuk është mjaft mirë t’i arrestosh ata, ata duhet të arrestohen, ndiqen penalisht dhe burgosen. Këto janë krime.”

Lordi Cameron tha se kishte ardhur në Izrael për të biseduar me kryeministrin Benjamin Netanyahu dhe liderë të tjerë për të ardhmen.

“Nuk do të ketë siguri dhe stabilitet afatgjatë për Izraelin, nëse nuk ka siguri, siguri dhe stabilitet afatgjatë për popullin palestinez,” tha ai.

“Dhe ju duhet të filloni të mendoni për të ardhmen… ju duhet të pikturoni një pamje të palestinezëve që jetojnë në paqe dhe stabilitet.”

Ai shtoi: “Duhet të mendoni se çfarë do të ndodhë në Gaza pasi të përfundojë ky konflikt dhe si do të stabilizohet? Si do të jetë i sigurt? Si do të qeveriset.

“Dhe pastaj duhet të mendoni se si të filloni të ndërtoni kapacitetin që të ketë një shtet në të cilin palestinezët mund të jetojnë në stabilitet dhe siguri, kjo, natyrisht, është e vështirë. Por duhet të përpiqeni.”

The post David Cameron paralajmëron Izraelin për viktimat civile në Gaza appeared first on .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *